Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с картофи и зеленчуци

Свинско с картофи и зеленчуци

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Свинско с картофи и зеленчуци
Снимка: Елица
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Така го правим ние - вкусно, пръстите да си оближеш"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г от плешка
  • картофи - 1 кг
  • тиквички - 1 бр.
  • пресен лук - 1 бр.
  • патладжани - 50 - 60 г
  • чушки - 5 - 6 бр.
  • бамя
  • грах - 100 г
  • зелен фасул - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • универсална подправка - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки и го слагаме в касерола с малко олио да се запържи леко и като пусне водичка го захлупваме с капак да се задуши малко.

Посоляваме месото със универсалната подправка. През това време взимаме тава и в нея слагаме обелените и нарязани на кубчета картофи. След това нарязваме и домата, пресния лук, зеления фасул.

Обелваме тиквичката и патладжана и тях ги нарязваме на кубчета (ако желаете може да не ги белите). Слагаме граха и бамята цяла (който иска може да раздели чушлетата бамя на половина).

Добавяме месото. Подправяме със универсалната подправка. Разбъркваме хубаво да се разнесе подправката на всякъде. Доливаме малко вода.

Покриваме тавата със фолио и я слагаме във фурната на 180 градуса до готовност. След като е готово месото и картофите махаме фолиото да се запече малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: