Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен ориз с лапад

Постен ориз с лапад

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Постно, вкусно и много леко на стомаха"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • лапад - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 10 листа пресен
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме главата лук и я нарязваме на ситно, след което я запържваме в нагорещено олио. Сипваме малко вода и го задушаваме под капака.

Лапада го нарязваме наедро и го прибавяме към задушения лук.

След това сипвам и ориза, разбъркваме и наливаме вода (в отношение 3:1 с ориза).

Овкусяваме с наситнен джоджен, сол и черен пипер.

След това изсипваме постния ориз в тава и го слагаме в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печем за около10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Хаджиева
Хаджиева
И морковечето пропуснах
09.05.2020 22:48
1
Хаджиева
Хаджиева
Аз чуквам и 2-3 яйца накрая,и бъркам до готовност☺
09.05.2020 22:47