Начин на приготвяне
Намазвам тавата с разтопено масло, разделям пакета кори на 4, започвам реденето, като всяка кора я мажа с разтопено масло.
След първата 1/4 кори ръся с орехи, след това отново кори, орехи и така до края. Аз лично не слагам канелата в орехите, защото като пека баклавата прегаря и няма хубав вкус. Пека около 40 минути на 160 градуса, като през последните 10 минути включвам и вентилатора на фурната.
Сиропа приготвям, като преди варенето слагам: захарта, около 400 мл вода (ако искате да е по-сладък сиропа го правим 1:1 в съотношение захар вода), канелата, карамфила, кората от лимон и стафидите. Варя около 10 минути. Охлаждам и прецеждам сиропа.
След като изпека баклавата още гореща заливам със студен сироп, покривам с кърпа и така престоява цяла вечер, след което може да се консумира.