Агнешко фрикасе

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко фрикасе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Вкусотия, казваме ви, страхотна вкусотия, на която няма насита"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • масло - 20 гр.
  • брашно - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 парченце малко
  • лук - 1 глава
  • магданоз - корени
  • жълтъци - 2 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото и го залейте с вода, като добавите зеленчуците за супа и подправките.

Варете, докато месото омекне.

Запържете в маслото брашното и разредете с прецедения бульон от месото. Оставете соса да поври малко и долейте виното и сок от 1/2 лимон.

Добавете месото и след малко свалете от котлона. Застройте с разбитите яйца и поднесете с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: