Моята агнешка дроб сарма със заливка

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
147
54
518
08/05/2017
"Класическо изкушение с агнешки дреболийки - защото заслужавате само най-доброто "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 003
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите агнешки дреболии и чревцата се попарват, изхвърля се водата, долива се топла, сваряват до готовост и се нарязват на дребно.

Всички зеленчуци се нарязват на ситно. В мазнината се задушават кромидът, гъбите, морковът, чесъна, оризът - като се долива бульон, за да я поеме оризът, прибавяме и дреболиите.

В края на задушаването прибавяме зеления лук, чесън и домата.

Овкусяваме със солта, прясно смления пипер, прибавяме и наситнените зелени подправки.

Доливаме с 3 чаши бульон, прехвърляме сместа в тавичка и печем 50 мин. Заливаме дроб сармата със заливка, приготвена от разбитите яйца, брашното, киселото мляко и наситнено калоферче. Допичаме още 10 -15 мин.

Охлаждаме и с помоща на формички, нарязваме на различни по големина хапки. Поднасяме със зелена салата и кисело мляко. Добър апетит!

Рейтинг

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар