Начин на приготвяне
Приготвя се марината от нарязани на шайби кромид лук и чесън. Към тях се прибавят соевият сос, бялото вино, черният пипер, сух риган и мед.
Всички продукти се разбъркват. Пилешките пържоли се начукват леко и посоляват със сол.
Поставят се в купата с марината като се овалват хубаво в нея. Съдът се похлупва и се поставя в хладилника за 2-3 часа, за да могат ароматите да овкусят хубаво месото.
Маринованите пържоли се редят в намазана с масло тава, поръсват се от двете страни със сусамово и маково семе.
Тавата се поставя в загрята на 200 градуса фурна. След като се зачервят от едната страна, пържолите се обръщат да се запекат и от другата страна. Поднасят се с гарнитура по собствен избор.