Начин на приготвяне
Накълцайте лука и праза на ситно, а моркова и чесъна настържете. Зелето нарежете на тънки ивици и натрийте със сол, за да слегне. Бульончето разтворете в около 1500 мл вода и поставете на слаб огън, за да е топло, когато дойде време за използването му.
В дълбока тенджерка сгрейте олиото на среден огън и запържете първо лука за 4-5 минути, след това сложете при него праза, моркова и чесъна, добавете сол на вкус, за да омекнат по -бързо зеленчуците.
След още около 3 минутки поставете бутчетата и ги запържете от всяка страна до лек загар, веднага след това налейте бирата и прибавете дафиновия лист и черния пипер.
Щом бирата се поизпари, сложете доматеното пюре, червения пипер и зелето, разбъркайте и налейте горещия бульон - колкото да покрие всички продукти. Захлупете с капака на тенджерата и гответе около 45 минути на среден огън, като добавяте вода или останал бульон, ако е необходимо. Пробвайте месото дали е достатъчно сварено и крехко и по желание го отделете от кокала и накъсайте на едри парчета.
Забележка: Аз сервирам бутчетата цели, защото вкъщи сме двама, а посоченият грамаж в рецептата е точно за 2 бутчета, но понеже са доста големи, накъсани стават точно за 4 порции.
Добър апетит!
Коментари