Пиле на тиган с пюре от нахут и червена леща

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
173
75
4
2
10/05/2017
"Толкова ще ви хареса, че ням ада искате да го делите с никого "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 504
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут (без кожата)
  • Марината
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • HOSSO
  • За пюрето
  • червена леща - 150 г
  • нахут - 150 г
  • сол
  • червен пипер
  • зехтин
  • пресен чесън - 1 стрък
  • чушки - 2 - 3 печени червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти за маринатата, разбъркаваме смес, с която намазваме добре пържолите и оставяме в хладилник поне за 2 часа.

Пържолите приготвяме на грил тиган или обикновен такъв. Стават изключително вкусни и сочни.

Сваряме лещата и нахута отделно, тъй като имат различно време за сваряване. Може да използвате и нахут от буркан, а червената леща наистина е готова много бързо - за около 15 минути. Прецеждаме продуктите, но не избързвайте да изхвърлите водата от варенето им.

Прибавяме подправките, нарязания чесън, зехтина и пасираме. С водата, която сме запазили от варенето, разреждаме пюрето до получаване на необходимата гъстота.

Червените чушки идеално се съчетават с това пюре, така че може да ги добавите директно и да ги пасирате или да ги използвате за украса/гарниране.

Поднасяме пилето и пюрето със сос по избор или със зелена салата. В случая съм гарнирала с паста от крем сирене, чесън и сушени домати и чипс от кашкавал.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар