Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната на 200 градуса (180 градуса с обдухване ) и сложете 6 хартиени чашки във форма за мъфини.
Запържете гъбите и чесъна в маслото на умерен огън, докато гъбите поемат маслото и се сготвят. Ще отнеме около 8 минути. Извадете ги в чиния и ги охладете.
2. Пресейте брашното, бакпулвера, содата бикарбонат, 2 ч.л. сол и голяма щипка черен пипер в голяма купа. В отделна купа разбийте яйцата с киселото мляко и ги разбъркайте със сухите съставки (не бива да прекалявате с бъркането).
Щом получите тесто, добавете към него охладените чеснови гъби и го разпределете между хартиените чашки. Във всеки мъфин притиснете и парченца моцарела.
Запечете за 18-20 минути до златистокафяво. Сервирайте мъфините топли, докато сиренето е все още разтопено.