Пиле фрикасе по селски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пиле фрикасе по селски
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Кой да знае, че това фрикасе така ще ни се услади - втора порция си сипваме и за още си мечтаем"

Необходими Продукти

  • пиле - 0.5 бройлер
  • лук - 1 глава стар
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 парче корен
  • краве масло - 100 г
  • брашно - 3 с.л. препечено
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • лимон - 0.5 бр. сока
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - ж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистеното пиле от кожата в тенджера със студена и посолена вода и поставете на котлона. Добавете нарязаните на ситно морков, корен целина и лук. След като заври, премахнете образувалата се пяна и намалете на слаб огън. Свареното пиле обезкостете на малки късчета месо, а бульона запазете.

В тиган разтопете маслото и запържете накъсаното месо до лек златист цвят и го преместете в чиния.

В купа направете застройката, като смесите разбитите яйца с киселото мляко и препеченото брашно, разбъркайте до гладка еднородна смес.

Добавете към застройката няколко черпака от горещия бульон до уравновесяване на температурите в двата съда и сипете застройката към бульона.

Прибавете и запърженото месо, лимоновия сок и разбъркайте, след като заври, отнемете тенджерата от огъня. Преди сервиране поръсете фрикасето с черен пипер и ситно нарязан магданоз на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусно пиле фрикасе стана! За първи път правя фрикасе.....
05.02.2023 21:32