Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица със сирена

Домашна пица със сирена

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Домашна пица със сирена
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Хем хладилника ще разчистите, хем всички ще хапнат вкусно-вкусно"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • суха мая - 1 пакетче (опаковка от 7 г)
  • зехтин - 2 с.л. (20 мл) или олио
  • сол - 1 ч.л. (5 г)
  • захар - 1 ч.л. (10 г)
  • вода - 200 мл хладка
  • за гарниране
  • доматено пюре - 100 мл
  • песто - 1 с.л.
  • чесън
  • босилек
  • риган - и др. подправки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В част от водата разтваряме маята и захарта. Пресяваме брашното и в него правим кладенче. Слагаме солта, зехтина, остатъка от водата и сместа с маята.

Омесваме до средно меко тесто и оставяме да втаса. Необходими му са между час и два, докато удвои обема си.

Намазваме ръцете си със зехтин и разтегляме половината тесто, като леко притискаме директно в тавичката, докато се получи тънък и равномерен кръг (до стените на тавичката за пица).

От това тесто се получават 2 средно големи пици.

Тази основа може да използвате за всякаква пица, която да гарнирате по желание.

В случая аз добавих 4 вида сирена - количества, каквито имах в хладилника /бяло саламурено сирене, кашкавал, меко френско сирене тип Бри и синьо сирене/.

Домашната пица със сирена е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: