Начин на приготвяне
В част от водата разтваряме маята и захарта. Пресяваме брашното и в него правим кладенче. Слагаме солта, зехтина, остатъка от водата и сместа с маята.
Омесваме до средно меко тесто и оставяме да втаса. Необходими му са между час и два, докато удвои обема си.
Намазваме ръцете си със зехтин и разтегляме половината тесто, като леко притискаме директно в тавичката, докато се получи тънък и равномерен кръг (до стените на тавичката за пица).
От това тесто се получават 2 средно големи пици.
Тази основа може да използвате за всякаква пица, която да гарнирате по желание.
В случая аз добавих 4 вида сирена - количества, каквито имах в хладилника /бяло саламурено сирене, кашкавал, меко френско сирене тип Бри и синьо сирене/.
Домашната пица със сирена е готова.