Пълнени чушки с гъби и ориз на фурна

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
11/05/2017
"И сто рецепти да имаме за пълнени чушки, всички до една ще са ни любими - тооолкова са вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 554
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата102
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от семките. Нарежете лука на ситно, доматите - на кубчета, гъбите измийте и също нарежете на кубчета.

В тиган запържете в олиото лука, добавете червения пипер и разбъркайте хубаво. Прибавете и гъбите и оставете на котлона за около 10 минути.

След това добавете доматите и почистения и измит ориз. Сипете гъбения бульон и когато оризът омекне, поръсете със сол и черен пипер на вкус.

Когато сместа се сгъсти, поръсете с чубрицата, разбъркайте и свалете от котлона.

Напълнете чушките, поставете ги в предварително намазана с олио тавичка, долейте малко вода, поръсете ги с брашното и със тънка струйка олио.

Печете в предварително загрята на 180 градуса до готовност.

Поднесете чушките поръсени обилно с пресен магданоз.

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ДОРА ХОЛЯНОВА
Често ги готвя по този начин и много се харесват на цялото семейство. Става много вкусно.
2
0
Зорица
Зорица
09.06.2017 11:14
Благодаря ви! Опитайте ги, ще се радвам да споделите и мнение след това. Ястието се приготвя лесно и си заслужава! Поздрави!
Заря :)
2
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
09.06.2017 10:10
Приемам предизвикателството, защото харесвам креативните идеи, Отегчават ме едни и същи рецепти с различни наименования. Ще изненадам семейството си с тази рецепта, защото обожавам гъбите, като компонент в различни ястия. Поздрави от мен!
3
0