Паниран пилешки дроб

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
22/05/2012
"Сочни и ароматни пилешки дробчета с хрупкава панировка, които направо плачат за чаша студена биричка "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 762
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата измийте, почистете и накиснете във вода с малко оцет за 20 минути. След това пак ги изплакнете и много добре ги подсушете.

Разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол. При непрекъснато бъркане и постепенно добавете олиото, бирата и малко по малко брашното и лют пипер по желание.

Трябва да се получи панировка с гъстота, която остава по потопеното в нея дробче.

Загрейте мазнината в дълбок тиган, овалвайте дробчетата и ги пускайте да се пържат. Отгоре слагайте дебел лист картон, за да не пръска излишно.

Дробчетата се обръщат от другата страна след около 2 минути и се доизпържват. Отцеждайте готовия панира пилешки дроб върху решетка.

Рейтинг

5 6
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар