Тарама с галета

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
189141
Тарама с галета
Снимка: Maria Petrova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Домашно мезе за почитателите на пикантните удоволствия"

Необходими Продукти

  • хайвер - престоял поне 40 дни с 1 с.л. олио и сол
  • лук - 1 глава настъргана и не отцедена от сока
  • галета - 3 с.л.
  • олио - 500 - 600 мл
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверът, лукът и галетата се пасират до хомогенна смес. След това се добавят 2 с.л. олио и започва да се разбива с миксер. Когато олиото се усвои се добавят още 2 с.л. и така докато свърши олиото.

Хайверът ще набъбва от олиото и ще удвоява и утроява обема си. Накрая се слага лимоновият сок, за да стане бял хайверът. Разбива се още малко с миксер и се сервира с препечен хляб.

Забележка: Ако по време на разбиването хайверът се разводни и стане прекалено течен (защото сте сложили повече олио наведнъж), му сложете 1 ч.ч. вряща вода и продължавайте да разбивате докато разядката се стегне!

Тарамата с галета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: