Пълнен заек по царски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Пълнен заек по царски1 / 2
25/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
"Пълнен заек с невероятен аромат, който ще ви донесе заслужените овации на гостите!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете почистения заек в равни части вода и оцет за 1 нощ. На следващия ден добре го отцедете и подсушете. Осолете го отвън и вътре и го намажете с олио.

Нарежете едро почистените гъби, моркови и лук. Свинското нарежете на парчета като за шишчета.

Смесете всички продукти заедно с орехите, маслините, стафидите и целите скилидки почистен чесън. Долейте малко олио и разбъркайте плънката с подправките.

Сложете заека в намазнена тава и го напълнете хубаво с плънката. Останалата плънка разпределете около него и залейте с виното.

Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече няколко часа на силна фурна - на 200-250 градуса. Накрая може да запечете пълнения заек и без фолио.

Рейтинг

5 11
4 12
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка: