Пилешки пържоли с чушки и лук

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
4k
2k
2k
7
24/05/2017
"Не е препоръчително, а направо е задължително да сервирате с чаша бяло вино "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 181
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките, лука и чесъна. Нарежете чушките на лентички, лука - на тънки кръгчета, и чесъна - на дребно.

Изтънете пилешкото филе, като под свежо фолио леко го начукате с точилка или подходящ уред. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Загрейте олиото на умерена температура в дълбок и голям тиган. Запържете пилешките пържоли за по 3-4 мин от всяка страна. Извадете ги и ги покрийте с фолио.

Запържете нарязаните лук, чушки и чесън до омекване около 15 мин, като разбърквате. Добавете пилешките пържоли, изсипете бульона и захлупете с капак. Гответе още около 15 мин.

Сервирайте с ориз или с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар