Фрикасе от пилешки фенери

27/12/2019
"Един ужасно вкусен вариант на класическото пиле фрикасе, който ще ви остави без думи, но с пълен стомах "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 325
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки фенер - 1 кг
  • моркови - 1 бр. по - голям
  • сушени зеленчуци - 1 - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 4 - 5 листа
  • краве масло - 1 пакетче /125 г/
  • черен пипер - по желание
  • сол
  • За застройката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да варим пилешките фенери, настъргания морков, дафиновите листа, сушените зеленчуци и подправките.

Когато фенерите са сварени, ги изваждаме от бульона, за да ги обезкостим.

Когато извадим фенерите, добавяме маслото към бульона, за да се разтопи. След това добавяме месото от вече обезкостените фенери и оставяме да поври още малко, докато направим застройката.

За застройката смесваме киселото мляко с яйцата и брашното, добавяме и една кафена чаша вода. След това разбираме до получаването на еднородна смес.

Снемаме бульона от котлона и на негово място слагаме да заври застройката, като непрекъснато разбъркваме.

Когато заври застройката, я прибавяме към фрикасето, като я изсипваме бавно и непрекъснато бъркаме бульона, за да не се пресече.

Фрикасето от пилешки фенери е готово.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар