Начин на приготвяне
Размразява се бутертестото, разгъва се и нарязваме на 4-5 ленти, широки 4 пръста.
Приготвя се плънката, като се загрява олио и се запържва ситно нарязан лук, скилидки чесън и настъргани тиквички поръсени с малко сол и черен пипер. Готвим, докато омекнат, снема се от котлона и добавяме нарязан бекон на кубчета и пресен копър. Разбърква се добре и с лъжица се притиска по стените на съда, да се отцеди течността, и оставяме да се охлади.
Всяка лента се намазва по дължина с разбито яйце, а кашкавалът се настъргва на едро ренде.
Върху лентите се разпределя първи слой от настърган кашкавал , отгоре задушени тиквички с бекон. Навива се тънко рулце, краищата се прищипват и нареждаме в тава върху хартия за печене с ръбчето надолу.
Започва се от средата и навиваме като охлюв около него. Отгоре се намазва с четка с разбито яйце.
Фурната е загрята на 190- 200 градуса, печем за 20 минути до златисто. Изважда се в чиния върху салфетка да попие мазнината. Поднасяме пирога с пресни зеленчуци.
Топи се в устата, невероятен вкус! Рецептата е от руски сайт.