Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печеното пиле на баба с прясно зеле

Печеното пиле на баба с прясно зеле

27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пиле със зеле - класическа и очаквано вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • зелка - 1 голяма
  • пиле - 1 бр.
  • стар лук - 1 глава /или 2 - 3 стръка пресен/
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л сладък
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с 200 мл олио и малко вода задушаваме зелето и нарязания лук до омекване.

Добавяме червен пипер, сол, нарязаните наситно скилидки чесън и черния пипер.

Ври още 15 мин и прехвърляме в тавичка зелето. Ако е необходимо, доливаме още вода.

Разпределяме го по равно и слагаме цялото пиле, намазано със сол, червен пипер и малко олио.

Печем пилето в загрята фурна 50-55 мин. до готовност.

Печеното пиле на баба с прясно зеле е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: