Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Бял шоколадов сладкиш в кутия

Бял шоколадов сладкиш в кутия

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Бял шоколадов сладкиш в кутия
Снимка: Анонимен
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6 парчета
"Специално за всички онези, които знаят, че животът е по-хубав с парче сладкиш и чаша ароматно кафе"

Необходими Продукти

  • какаови бисквити - 1 пакет
  • масло - 80 г
  • бял шоколад - 150 г
  • течна сметана - 50 г
  • ягоди - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото трябва да е размекнато. Сипваме бисквитите в блендер и ги смилане на прах. Добавяме размекнатото масло в блендера и смесваме.

Взимаме правоъгълна кутия или тавичка и я покриваме отвсякъде с прозрачно фолио. Изсипваме бисквитената смес и заглаждане, като междувременно издърпваме сместа, так че да покрива и част от стените на съда , а в средата да е леко вдлъбнато. Получената форма на бисквитената подложка трябва да е като плитко корито (тавичка).

Прибираме в хладилник да стегне, а през това време приготвяме пълнежа:

В купа начупването шоколада и го заливаме със сметаната. Загряваме в микровълнова за 15 секунди, след което трябва да разбъркваме и пак да загреем, и по този начин действаме, докато сместа видимо се сгъсти.

След като сместа се е сгъстила, я оставяме да изстине за 10 минути и след това я изливаме върху бисквитената подложка. Прибираме в хладилник за 30 минути.

Разполовяваме ягодите и ги подреждаме в белия стегнат крем на сладкиша, като ги натискаме леко да влезнат наполовина в крема.

Прибираме десерта за 1 нощ в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Мими, извинявай, без да исках натискан 4-ка, а не е правилно. Много ти е хубава рецептата.
30.05.2017 13:18
1
Покажи всички подкоментари