Начин на приготвяне
Маслото трябва да е размекнато. Сипваме бисквитите в блендер и ги смилане на прах. Добавяме размекнатото масло в блендера и смесваме.
Взимаме правоъгълна кутия или тавичка и я покриваме отвсякъде с прозрачно фолио. Изсипваме бисквитената смес и заглаждане, като междувременно издърпваме сместа, так че да покрива и част от стените на съда , а в средата да е леко вдлъбнато. Получената форма на бисквитената подложка трябва да е като плитко корито (тавичка).
Прибираме в хладилник да стегне, а през това време приготвяме пълнежа:
В купа начупването шоколада и го заливаме със сметаната. Загряваме в микровълнова за 15 секунди, след което трябва да разбъркваме и пак да загреем, и по този начин действаме, докато сместа видимо се сгъсти.
След като сместа се е сгъстила, я оставяме да изстине за 10 минути и след това я изливаме върху бисквитената подложка. Прибираме в хладилник за 30 минути.
Разполовяваме ягодите и ги подреждаме в белия стегнат крем на сладкиша, като ги натискаме леко да влезнат наполовина в крема.
Прибираме десерта за 1 нощ в хладилника.
Коментари