Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Хрупкави карначета на барбекю

Хрупкави карначета на барбекю

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Хрупкави карначета на барбекю2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кърначета - 1 кг
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • вино - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционираните карначета, нанизани върху шишчета на охлюв, накиснете за една нощ в смес от виното, оцета, захарта и малко сол.

Течността трябва да ги покрие, а при нужда се долива малко вода. Внимавайте да не ги спукате. По желание в тази марината добавете и едро нарязаните глави лук.

На следващия ден оставете карначетата добре да се отцедят и изсъхнат за няколко часа. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги метнете върху барбекюто.

Изпечете ги до готовност, като между тях слагате и парчета лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: