Шпикована телешка плешка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
04/06/2012
"Кой е казал, че телешкото е капризно месо - шпиковайте, в йената и след малко повече от час ще може да се насладите на тази вкусотия "
Приготвяне25 мин.
Готвене75 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 465
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката плешка се почиства от тлъстини и се поръси хубаво със сол и черен пипер. С остър нож се правят доста прорези по повърхността на телешкото и се шпикова с тънки парченца чесън и моркови.

Шпикованото телешко се поставя в намазнена йенска тава, полива се със струйка зехтин и се намазва равномерно с разбъркана с червен пипер на око горчица.

Ако са останали моркови и чесън, разпределете ги около месото, леко натрошете дафиновите листа и залейте с водата и виното.

Слага се капака на йената и шпикованата телешка плешка се печете на 200 градуса за около 1 час и 15 минути.

Ако не е готова, доопечете - зависи от месото. Поднесете телешката плешка нарязана на порции и с гарнитура от задушени картофи и зеленчуци.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар