Шпикована телешка плешка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шпикована телешка плешка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-5
"Кой е казал, че телешкото е капризно месо - шпиковайте, в йената и след малко повече от час ще може да се насладите на тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг плешка
  • чесън - 1 голяма глава
  • моркови - 1 брой
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • червено вино - 200 мл
  • вода - 50 мл
  • зехтин
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • горчица - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката плешка се почиства от тлъстини и се поръси хубаво със сол и черен пипер. С остър нож се правят доста прорези по повърхността на телешкото и се шпикова с тънки парченца чесън и моркови.

Шпикованото телешко се поставя в намазнена йенска тава, полива се със струйка зехтин и се намазва равномерно с разбъркана с червен пипер на око горчица.

Ако са останали моркови и чесън, разпределете ги около месото, леко натрошете дафиновите листа и залейте с водата и виното.

Слага се капака на йената и шпикованата телешка плешка се печете на 200 градуса за около 1 час и 15 минути.

Ако не е готова, доопечете - зависи от месото. Поднесете телешката плешка нарязана на порции и с гарнитура от задушени картофи и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: