Начин на приготвяне
Тестото се размесва хубаво върху набрашнения плот, докато спре да лепне. Тестото се разделя на две топки, които се разточват с точилка до желаната дебелина.
Пиците се прехвърлят в намазаните с олио и поръсени с брашно две тавички (ако желаете може да използвате хартия за печене).
Смесваме доматеното пюре с 1-2 супени лъжици зехтин и пресованата скилидка чесън и намазваме пиците, като оставяме ръбчетата непокрити.
Нарязаните краставички, бекон и шунка нареждаме отгоре, поръсваме с настъргания кашкавал или сирене.
Гъбите нарязваме на филийки, а червения лук нарязваме на полумесеци и разпределяме върху кашкавала.
Поръсваме с тънка струйка зехтин или напръскваме (за целта може да използвате напълнен пулверизатор със зехтин) и подправките - щипка сух риган и чер пипер.
Чукваме от ниско по едно яйце в средата на всяка пица и печем се в предварително нагорещена на МАХ фурна (според възможността на фурната), на средна решетка и включен вентилатор до готовност.
Сервираме с любимото си охладено питие! Добър апетит и наздраве!
Домашната пица с бекон и яйца е много вкусна.
Ако ти харесва рецептата, научи как да приготвиш страхотно тесто за пица или опитай нашата класическа пица Маргарита.