Пълнен патладжан-пица

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пълнен патладжан-пица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Страхотна идея, която веднага трябва да се пробва"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • шунка - 50 г
  • домати - 1 бр.
  • гъби - 100 г
  • маслини - 5 бр.
  • моцарела - 50 г
  • кашкавал - 60 г
  • сол
  • босилек
  • риган
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана режете на две половини по дължина и издълбавате сърцевината им. Посолявате ги и оставяте за поне половин час, за да се отдели горчилката им.

След това ги измивате, подсушавате и слагате в силно загрята фурна за 20 минути.

През това време режете на ситно продуктите, без кашкавала и сиренето.

Смесвате всичко заедно с накълцаната или нарязана на дребно сърцевина на патладжана, разбърквате и задушавате с малко мазнина и вода докато продуктите омекнат.

Когато са готови добавете подправки на вкус, настърганите сирене и кашкавал и отново разбъркайте.

С лъжица напълнете запечените вече лодки от патладжана и върнете пълнените патладжани във фурната за още около 10 минути или до златист загар на кашкавала.

Пълненият патладжан-пица е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Гатева
Веселина Гатева
Тази рецепта е чудесна ако вместо шунка прибавите запържено пилешко месо.
11.06.2017 18:24
4