Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня болонезе

Лазаня болонезе

Диляна Диляна
Новак
213
Лазаня болонезе
Снимка: Габриела
7 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Тази лазаня изобщо не е диетична, но за сметка на това ще оберете всички овации с нея"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 250 грама
  • кайма - 500 грама
  • домати - 800 грама консерва
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава или 3 стръка пресен
  • кашкавал - 200 грама
  • босилек - Пресен или сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в много малко мазнина наразяния на ситно лук и морков. Добавете каймата, като с помощта на дървена лъжица разбърквате сместа, така че каймата да се отдели на дребни парченца. Добавете доматите, босилека, солта и черния пипер. Оставете на слаб огън да къкри, докато сместа се сгъсти.

Пуснете корите лазаня в голяма тенджера с повечко вода и малко зехтин, само докато омекнат, като внимавате да не се слепят.

Отделете около 50 грама кашкавал и започнете да редите в средно голяма тава един ред сос, кашкавал и ред кори и така до изчерпване на продуктите, като започнете с ред сос. Запечете на 220 градуса в продължение на 15 минути, след което поръсете с отделения кашкавал и печете в продължение на още 5-6 минути.

От посочените продукти излизат 6 порции лазаня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
517
416
36
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Aleksandrina Georgieva
Aleksandrina Georgieva
Стана супер! Малко се измъчих с корите, ама на вкус е трепач!
27.09.2022 16:47
The Fire Lion
The Fire Lion
Имам специална видео-рецепта за лазаня ,,Болонезе"! Ето ви линк:
Иначе тази рецепта е много уникална!
30.05.2022 12:55
Потребител#191570
Потребител#191570
Здравейте,
Към дамите който добавят сос Бешамел, нямам нищо против, но това е друга рецепта. Въпреки това е много хубава и вкусна съответно ))
Бих добавил и един съвет, правете лазанята в огнеопорни малки правоъгълни съдове и поне на 3 реда (кори+заливката и плънката), поне!
Ще стане невероятно вярвам и ще ви допадне!
Благодаря за вкусната рецепта, вместо кори може да се използват спагети - талятели, прилежно разстлани хихихи. Пробвайте няма да съжалявате, наздраве с бяло слабо пенливо вино ...
28.08.2017 19:41
3
Таня Левенова
Таня Левенова
рецептата е точна-точно така и аз правя любимата лазаня-ето и днес за вечеря-качвам снимка
Слагам 3 скл чесън,риган и босилек
21.04.2017 19:49
3
Виолета
Виолета
Аз слагам малко гъби,2 скилидки чесън и индийско орехче.Отделно правя сос бешамел,редя кори,кайма малко бешамел.На последните кори заливам обилно бешамел и поръсвам доста кашкавал.Пека всичко заедно.
25.02.2015 14:19
4
1
ленка
ленка
Само малко поправка , към лукът и морковите се добавя и целина ситно нарязана. После , когато се прибави каймата при зеленчуците се налива около чаша вино *най/хубаво да е бяло сухо*
05.06.2013 15:32
2
3
Диана
Диана
Ако си замесите тестото/4 яйца,брашно,колкото поеме и щипка сол/ и си разточите корите става още по-вкусна.
Не е никак сложно,опитайте!Не ми харесват готовите кори за лазаня,а съм опитвала с много.
05.06.2013 11:10
5
1
Valentina
Valentina
опитай те, няма да сгрешите
28.03.2013 13:10