Пуешки руладини

06/06/2012
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 249
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пуешкото филе, разделете го на отделни пържоли и внимателно ги начукайте с дебелина до 1 см като внимавате да не ги скъсате. Така приготвените пържоли овкусете със сол и черен пипер и накиснете за 2 часа в прясно мляко. След това ги отцедете.

Нарежете гъбите на по-големи пърчета и измийте гроздовите семена. Ако използвате стафиди, предварително ги накиснете за няколко часа в сок, за да набъбнат.

Пасирайте заедно зехтина, портокаловия сок, портокаловата кора, орехите, чесъна, капки бяло вино, горчицата с малко сол и черен пипер.

С тази паста намажете пуешките филета отвътре, сложете по дължина гъби, гроздови зърна или стафиди и завивайте на руладини, които се завръзват със здрав конец.

Подреждайте руладините в тава, намазана с мазнина и долейте малко вода и виното.

Ако е останала от маринатата, добре намажете пуешките руладини и отгоре. Сложете ги да се пека в умерено загряна фурна за около 40-45 минути.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар