Пиле Уелингтън

Пиле Уелингтън

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
06/06/2012
"За впечатляващи резултати трябва да положите и малко усилия, но те си струват - гарантираме за резултата"
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 276
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешкото с подправките на вкус. Разбийте горчицата с крема сиренето и загрейте 2 с.л. зехтин в тиган. Сложете пилешкото да се запържи за секунди, колкото да се запечата.

Лука и гъбите нарежете на тънки филийки и скълцайте ситно чесъна. Добавете ги към запърженото пилешко накрая и изчакайте да омекнат. След това извадете месото и добавете скълцания магданоз. Овкусете с малко подправки.

Запечатаните пилешки филета добре намажете с пастата с горчица. По желание от пилешкото и пастата може да направите кайма и така да я разстелите върху тестото.

Върху набрашнен плот разточете леко бутертестото. Поръсете го отвътре с галета и подредете пилешкото по дължина. Отгоре наръсете с гъбения сос и загърнете добре тестото, прилепвайки краищата с малко вода.

Прехвърлете пакета в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Щом пиле Уелингтън е почти готово, намажете го с разбитото с 1/2 с.л. вода яйце. Върнете във фурната за 3-4 мин.

При поднасяне нарежете пиле Уелингтън на отделни филии.

Рейтинг

5 10
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар