Сочни крилца с ориз на фурна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Сочни крилца с ориз на фурна
Снимка: Яница Николова
1 / 3
27/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Така де, кой не обича сочни крилца с ориз на фурна?"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - около 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се почистват, измиват и слагат в тенджера с водата, врят около 15 минути и се посоляват.

В тиган се загрява олиото и се запържва до омекване нарязаният на ситно лук, посолява се и се изсипва оризът.

Пържи се до прозрачност за кратко. Маха се от котлона и се изсипва в дълбока тава, отгоре се нареждат крилцата, поръсва се с черен пипер.

Залива се с бульона от крилцата.

Оризът се пече се в загрята фурна на 180 градуса около 45 минути.

Поръсва се с нарязан на ситно магданоз.

Сочните крилца с ориз на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Бойчо Николов
Бойчо Николов
15 мин. варене на крилата и после още 45 мин. и стават на шперплат.
Много дълго е варенето! на оризът му трябва 25-20 мин. на крилата 30 мин. общо.
16.10.2021 10:59
1