Сарми в бял сос

БогиБогиНовак
08/06/2012
"Има сарми, има и вкусни сарми, но най-вкусните сарми на света непременно трябва да се поднесат с бял сос "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112 104
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените лук и праз (по желание и морков) се накълцват ситно и се задушават в мазнината. След тях се добавя каймата и се бърка, докато се раздроби и запържи. След нея се добавя измития и отцеден ориз и нарязани ситно домат.

Бърка се като се долива 100 мл гореща вода. Щом оризът поеме течността се поръсва с всички подправки и плънката се оставя да се охлади малко под капак.

С така приготвената плънка се пълнят големи зелеви листа се оформят по-големи зелеви сарми. Подреждат се в йенска тенджера с капак и се заливат със гореща вода и виното.

Сложете сармите да се изпекат в умерена фурна под капак. Готовите сарми се вадят, а сокът от тавата внимателно се отцежда в друг съд.

Отделно се разбиват хубаво яйцата и киселото мляко и към тях на тънка струя се добавя сосът от тавата. Съдът се слага да клокне на котлона, като непрекъснато се разбърква и се снема.

Овкусява се с подправките на вкус и с него се заливат сармите. Връщат се за 5 минути във фурната и се изключват. Поднесете сармите с бял сос топли.

Рейтинг

5 18
4 4
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
веси
веси
28.02.2016 15:04
Ползвам само жълтъци.Броя зависи от количеството на соса
2
0
Стан4о
Стан4о
29.12.2013 13:12
нищо не стана от соса - май трябва и брашно...
2
3
миро
миро
17.01.2015 15:55
то е ясно че трябва и брашно
6
0
??
??
22.11.2013 18:23
кисело зеле, кисели домати, кисело вино, кисело мляко?!?
11
1
!!
!!
13.01.2015 19:16
рецептата е перфектна!!!
1
0