Пълнено пиле с челядинки в гювеч

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
647
208
236
2
07/06/2017
"Вкус и аромат, които никога няма да забравите "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 949
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилето, измиваме и овкусяваме с готовата подправка. Киселото зеле го режем на ситно. Обелваме лука и го нарязваме на кубчета.

Едната глава запържваме заедно със зелето за 5-6 минути в мазнина. Добавяме червен пипер и червените чушки.

Отделно запържваме другата глава лук заедно с почистения ориз и гъбки. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, кимион и щипка червен пипер.

Добавяме чаша вода, за да набъбне малко. В гювеч пълним пилето само с ориз. Отстрани слагаме киселото зеле и поръсваме с малко суров ориз.

Печем под капак във фурна на 200 градуса за 1. 30 -2 часа. Сервираме още докато е горещо и къкри!

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар