Начин на приготвяне
Почистваме пилето, измиваме и овкусяваме с готовата подправка. Киселото зеле го режем на ситно. Обелваме лука и го нарязваме на кубчета.
Едната глава запържваме заедно със зелето за 5-6 минути в мазнина. Добавяме червен пипер и червените чушки.
Отделно запържваме другата глава лук заедно с почистения ориз и гъбки. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, кимион и щипка червен пипер.
Добавяме чаша вода, за да набъбне малко. В гювеч пълним пилето само с ориз. Отстрани слагаме киселото зеле и поръсваме с малко суров ориз.
Печем под капак във фурна на 200 градуса за 1. 30 -2 часа. Сервираме още докато е горещо и къкри!