Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле с челядинки в гювеч

Пълнено пиле с челядинки в гювеч

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Пълнено пиле с челядинки в гювеч
Снимка: Viktoriya Afzali
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Вкус и аромат, които никога няма да забравите"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • универсална подправка - 1 готова подправка за пиле
  • кисело зеле - 1 буркан
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • челядинки - 300 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • чушки - 2 - 3 сухи червени
  • олио
  • кимион - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилето, измиваме и овкусяваме с готовата подправка. Киселото зеле го режем на ситно. Обелваме лука и го нарязваме на кубчета.

Едната глава запържваме заедно със зелето за 5-6 минути в мазнина. Добавяме червен пипер и червените чушки.

Отделно запържваме другата глава лук заедно с почистения ориз и гъбки. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, кимион и щипка червен пипер.

Добавяме чаша вода, за да набъбне малко. В гювеч пълним пилето само с ориз. Отстрани слагаме киселото зеле и поръсваме с малко суров ориз.

Печем под капак във фурна на 200 градуса за 1. 30 -2 часа. Сервираме още докато е горещо и къкри!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: