Начин на приготвяне
Старателно почистваме и измиваме дробчетата. Оставяме ги да се изцедят много добре и след това подсушаваме.
Пипера нарязваме през средата и след това на още две половинки. Лука изчистваме от люспите.
Първо го режем на две и след това всяка половинка на още четири. Готовите вече подсушени дробчета режем на еднакви хапки. Овкусяваме със черен пипер и чубрица.
Вземаме шишчето нанизваме първо от дробчетата, парченце лук, парче пипер, след него парченце от пилешкия дроб и така докато се запълни шишчето.
Включваме скарата и чакаме да се загрее добре.
След като е готова, предварително намазваме самите шишчета с олио - (по този начин пилешките дробчета не залепват на самата скара).
Подреждаме ги върху скарата, като завъртаме често, за да се изпекат равномерно от всички страни.
Предварително не ги посоляваме, а след като ги премахнем от скарата, защото солта ще направи пилешкия дроб твърд и сух.
Сервираме още докато са топли с подходяща салата.