Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета на шиш

Пилешки дробчета на шиш

Пилешки дробчета на шиш
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пожелаваме ви приятни моменти с най-вкусните пилешки дробчета на шишче на света"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 600 - 700 г
  • лук - 2 малки глави лук
  • пипер - 2 бр.
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно почистваме и измиваме дробчетата. Оставяме ги да се изцедят много добре и след това подсушаваме.

Пипера нарязваме през средата и след това на още две половинки. Лука изчистваме от люспите.

Първо го режем на две и след това всяка половинка на още четири. Готовите вече подсушени дробчета режем на еднакви хапки. Овкусяваме със черен пипер и чубрица.

Вземаме шишчето нанизваме първо от дробчетата, парченце лук, парче пипер, след него парченце от пилешкия дроб и така докато се запълни шишчето.

Включваме скарата и чакаме да се загрее добре.

След като е готова, предварително намазваме самите шишчета с олио - (по този начин пилешките дробчета не залепват на самата скара).

Подреждаме ги върху скарата, като завъртаме често, за да се изпекат равномерно от всички страни.

Предварително не ги посоляваме, а след като ги премахнем от скарата, защото солта ще направи пилешкия дроб твърд и сух.

Сервираме още докато са топли с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: