Начин на приготвяне
В купа за месене се слага вода, захар и мая. Изчаква се няколко минути, за да се активира маята. После се добавят сол и олио. Разбъркват се и накрая се добавя брашното. Омесва се меко и незалепващо тесто. Оставя се да втаса за 1 час.
През това време се приготвя плънката. Краставицата се нарязва на тънки ивици, дълги около 2 см. Доматите се нарязват на тънки полумесеци. Сиренето се нарязва на кубченца.
От втасалото тесто се откъсват топки, колкото мандарина. С ръце се сплескват до не много тънка, средно голяма кора.
Правят се по два разреза на всяка кора, като от външната среда към разрезите трябва да има по един пръст разстояние.
По средата на двата разреза се слагат кубче сирене, ивица краставичка и домат. След това краищата се прехвърлят една върху друга, така че разрезите да се разтворят и да дойдат точно върху плънката.
Плънката трябва да се вижда хубаво. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с разбити жълтъци и се пекат в загрята фурна на 180 градуса.