Пандишпанов крем

ШоколадкаШоколадкаНовак
18/07/2017
"Тези кремчета-мъфинчета са толкова вкусни и пухкави, че ни станаха веднага любими - затова споделяме веднага "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 636
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете 300 мл от прясното мляко да се загрее и го разбъркайте със захарта. През това време разбийте жълтъците от яйцата много добре и добавете брашното и студеното прясно мляко заедно с ванилията.

На тънка струйка при непрекъснато разбиване с миксер доливайте топлото прясно мляко. Бъркайте крема, за да се охлади леко и добавете бакпулвера. Покрийте със свежо фолио и сложете в хладилник, за да се охлади напълно.

След това разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно смесете със студения крем. Разсипете пандишпановия крем в подмаслени огнеупорни купички.

Поръсете ги с кафява захар и по желание малко дребни плодове и пъхнете в умерено загряна фурна да се запекат, докато хубаво се карамелизира отгоре. Поднесете пандишпановия крем охладен.

Рейтинг

5 9
4 0
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар