Пандишпанов крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Тези кремчета-мъфинчета са толкова вкусни и пухкави, че ни станаха веднага любими - затова споделяме веднага"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 - 500 мл
  • яйца - 3 броя
  • пудра захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • ванилия - 1 ампула ванилов екстракт
  • кафява захар - за поръсване
  • плодове - дребни, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 300 мл от прясното мляко да се загрее и го разбъркайте със захарта. През това време разбийте жълтъците от яйцата много добре и добавете брашното и студеното прясно мляко заедно с ванилията.

На тънка струйка при непрекъснато разбиване с миксер доливайте топлото прясно мляко.

Бъркайте крема, за да се охлади леко и добавете бакпулвера. Покрийте със свежо фолио и сложете в хладилник, за да се охлади напълно.

След това разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно смесете със студения яйчен крем. Разсипете пандишпановия крем в подмаслени огнеупорни купички.

Поръсете ги с кафява захар и по желание малко дребни плодове и пъхнете в умерено загрята фурна да се запекат, докато хубаво се карамелизира отгоре.

Поднесете пандишпановия крем охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
40
32
21
10
Дай твоята оценка: