Начин на приготвяне
За белият блат се разбиват в купа омекналото масло и захарта. Към тях се прибавят един по един жълтъците. Прибавя се пресятото брашно и се замесва леко твърдо тесто, което се поставя в хладилника за около половин час. През това време се приготвя кафявият блат.
Разбиват се на пухкав крем останалото масло и захар. След това се прибавя яйцето, като продължава да се разбива сместа. Брашното се пресява, смесва се с бакпулвера и какаото. Лъжица по лъжица се сипва от брашното.
Накрая се прибавя прясното мляко. Сместа се разбърква до получаване на гъста, гладка смес.
На дъното и стените на форма с откопчаващ се борд и диаметър 22 см се поставя хартия за печене. Белият блат се разточва леко и се поставя на дъното на формата.
С пръсти се дооформя за да покрие цялото дъно. Кайсиите се режат на две половинки и се нареждат върху блата. Отгоре се разстила равномерно кафявата смес.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса. Ако започне да загаря отгоре, може да се покрие с алуминиево фолио. След като се изпече и се охлади, се поръсва с пудра захар.
Източник: cooks-and-bakes.com