Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини от качамак

Гризини от качамак

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Гризини от качамак
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
10/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"Вкусни импровизации - поканете приятели на бира и ... гризини от качамак"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 2/3 ч.ч. за качамак
  • вода - 2 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • подправки - 1 ч.л. по избор
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме водата заедно със подправките и зехтина. Оставяме да кипне. На тънка струя сипваме по малко от качамака.

Така варим за около 3-4 минути, докато се получи гъста каша.

Готовата смес сипваме в пош с гладък накрайник.

В тавичка поставяме хартия за печене и тогава шприцоваме дълги и тънки гризини.

Самият качама много бързо изстива, затова трябва да се действа бързо, защото след изстиването му трудно се оформят самите гризини.

Включва се фурната на 80 градуса.

Суши се около 40 минути и постоянно трябва да се проверяват, защото печенето зависи от дебелината на самите тях.

В края на сушенето температурата се увеличава на 150 градуса, като се допекат за около няколко минути.

Този вид гризини могат да се сервират както самостоятелно, така със сос и с дипове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: