Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешко филе, печено във форми от фолио

Пилешко филе, печено във форми от фолио

Пилешко филе, печено във форми от фолио
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Пет точки за страхотната идея и още пет точки за вкусния резултат"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 3 бр.
  • мляко - 200 мл
  • картофи - 6 бр. малки или средни
  • домати - 2 бр. за нарязване на кръгчета
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 150 - 200 г настърган
  • масло
  • майонеза - 3 с.л.
  • пресен лук
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • универсална подправка - пикантина за пиле
  • магданоз - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да си направим формите от фолио, нарязваме пилешкото филе на дребни парчета. Заливаме го с мляко и оставяме в хладилника един час.

Ако искате да използвате по-големи форми, можете да си направите сами, както ги спретнах аз.

Използваме фолио. Сгъваме го на четири и използваме дъното на купичка или формата на голяма чаша. Размерът е по ваш избор.

След като сме отрязали фолиото прилепваме около формата и завиваме ъглите, по формата на самата купичка.

Така се получават по-големи съдове за по-големи порции. Формите поставяме в тавичка, застлана с хартия за печене. Намазваме ги с масло.

Белим картофите и ги нарязваме на тънки кръгчета. Най-отдолу нареждаме по няколко кръгчета картофи.

Ръсим със сол и черен пипер. Отгоре им нареждаме нарязан пресен лук. Следва ред с нарязаното пилешко.

Поръсваме с пикантината. В купичка разбиваме майонезата с яйцата и заливаме отгоре пилешкото. Нарязаните на кръгчета домати поставяме отгоре.

Най-отгоре настъргваме кашкавала. Печем вкусната запеканка при температура от 180 градуса, около 20 минути. Преди поднасянето украсяваме отгоре с магданоз или друга зелена подправка.

Пилешкото филе, печено във форми от фолио е супер идея за вечеря, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: