Хляб без месене с хрупкава коричка

Потребител#189459Потребител#189459
Новак
16
80
25
34
15/12/2019
"За практичните домакини, които искат хубав резултат с минимум суетня - хляб без месене с хрупкава коричка "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 329
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашно се пресява - понякога не пресявам (когато използвам брашно с набухвател). В него слагам солта и обърквам хубаво.

Маята разтварям в малко хладка вода - изчаквам около 5-10 минути да се активира и прибавям към брашното.

Бърка се с лъжица докато всичко се смеси много добре. След това покривам с фолио и оставям за 12 часа на топло.

След това отново разбърквам тестото, оформям, отново покривам и оставям за час. Пече се в тенджера, йенска тава или в глинен гювеч. Лично предпочитам гювеча - става по -вкусно.

Първо поставяме празен съда с капак във фурната на 220 градуса за 30 минути, след това вадим съда поръсва се с малко брашно и внимателно поставяме тестото вътре.

Затваряме с капака и печем хляба за около 30 минути. След това махаме капака на съда и печем още 15 минути. Вкусът си заслужава.

Хлябът без месене с хрупкава коричка е готов.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар