Начин на приготвяне
Нарязваме свинските ребра или гърди с кост на порционни парчета. Счукваме чесъна и сухите подправки (мащерката, ригана, черния, червения пипер и солта) в хаванче. Преместваме ги в дълбок съд или плик за печене.
Добавяме бялото вино, зехтина, лимоновия сок, горчицата, доматеното пюре, соевия сос и меда. Сол не се добавя предварително, защото соевия сос е достатъчно солен. Разбъркваме всичко много добре.
В получената марината слагаме ребрата. Ако са в съд - покриваме с фолио и оставяме на хладно място за няколко часа, а ако са в плик - просто го завързваме, за да не протече част от марината. От време на време размествайте ребрата, а ако са в плик - просто го обръщайте периодично. Един час преди печенето ги изваждаме да постоят на стайна температура.
Така маринованите ребра слагаме на скарата върху жарта (може и на електрическа скара, но на жар вкусът наистина е вълшебен! ), която предварително сме намазали със сланинка или олио и печем до готовност от всички страни.
Сервираме със зеленчуци според сезона и много (като количество) изстудена бира! По желание поръсваме със сол, чесън на прах и лют пипер според вкусовите предпочитания.
Наздраве и добър апетит!