Начин на приготвяне
Измиват се пилешките бутчета и се подсушават. Поръсваме с къри и оставяме в чиния.
Зелето се почиства от външните листа и кочана, нарязваме на ситно и намачкваме поръсено с малко сол. Загрява се олио в тенджера с нарязаното зеле.
Задушава се докато спадне обема му. Сипваме нарязаните домати, прибавя се червен пипер, зърна черен пипер и дафинов лист.
Налива се вода, за да не загори. Готви се 15 минути и добавяме пилешките бутчета, като се притискат надолу да се покрият с зелето.
Готви се още 15 минути, до полуготовност на месото и прехвърляме в тава, като бутчетата се разпределят в тавата.
Печем в загрята фурна 200 градуса около 20-30 минути докато месото и зелето добият приятен златист цвят. Поднасяме поръсено с пресен магданоз.
Бутчетата с прясно зеле в тава са много вкусни.