Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Рибай Стек с пепър сос и гарнитура

Рибай Стек с пепър сос и гарнитура

Рибай Стек с пепър сос и гарнитура
Снимка: Елена Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Има само един начин да приготвите перфектния рибай стек и той е описан в тази рецепта"

Необходими Продукти

  • рибай стек - 800 г
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • розмарин - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За гарнитурата
  • масло - 50 г
  • печурки - 150 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 100 г
  • За соса
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • розмарин - 1 стрък
  • червено вино - 60 г
  • готварска сметана - 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятия тиган със зехтин запечатваме стека за около 7-8 минути, като добавим стрък розмарин, сол и пипер на вкус, за да се овкуси.

За гарнитурата - загряваме маслото в тиган и добавяме ситно нарязания кромид и печурките. Овкусяваме със сол и пипер. Поднасяме гарнитурата с настърган пармезан.

За соса - запържваме пипера в масло и добавяме 1 стрък розмарин. Сипваме в тигана червеното вино и сметаната, като добавяме сол на вкус. Изчакваме сосът да се сгъсти. Отстраняваме розмарина.

Сервираме пепър соса върху стека, гарниран с гъбите и лука.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
51
40
30
21
11
Дай твоята оценка: