Специалитет Рим

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
2468211
Специалитет Рим1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • шунка - парче
  • бяло вино - 1 чаша
  • брашно - 1 супена лъжица
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки малки пържоли. Наръсете ги със сол и черен пипер.

Върху всяка пържола поставете резенче шунка и малко джоджен. Всяко парче завийте на руло и забодете с клечка за зъби.

Оваляйте рулата в брашно и пържете от всички страни в силно сгорещено олио до зачервяване.

В малко олио задушете лук. Прибавете 1 супена лъжица брашно. Налейте малко вода, чаша бяло вино, добавете сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете да заври. Залейте рулцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: