Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен с розмарин и джоджен

Огретен с розмарин и джоджен

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Огретен с розмарин и джоджен
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Не просто огретен, а огретен с ароматни подправки, който ще ви вземе акъла"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 6 бр.
  • масло - ½ ч.ч. растително
  • кисело мляко - ½ ч.ч.
  • сирене - 200 г
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • розмарин - 1 с.л. ситно нарязан
  • джоджен - 5 - 6 стръка ситно нарязан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и намачкват.

Яйцата се разбиват добре с маслото, киселото мляко, натрошеното сирене и содата. Добавят се картофите, розмаринът, джодженът и се разбива добре.

Посолява се на вкус. Огретенът се пече в незалепваща тавичка около 40 минути на 180 градуса.

Огретенът с розмарин и джоджен е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: