Начин на приготвяне
Разбъркваме с миксер всички съставки за палачинковото тесто. Пържим в сгорещен тиган без мазнина. Подреждаме в чиния една върху друга и ги мажем с маслото.
В голям поднос слагаме първата палачинка - мажем с майонеза и редим луканка. Слагаме следващата и нареждаме кашкавал. Така редим палачинките една върху друга и слагаме по избор плънката.
Разбъркваме кетчупа с останалата майонеза и намазваме солената палачинкова торта.
Украсяваме с маслинки, сирене и краставички. В подноса отстрани редим луканка и кашкавал. Когато правим палачинковата торта за Нова година и слагаме късмети - трябва да ги увием в алуминиево фолио.
Навиваме късметите около клечки и набождаме в солената торта.