Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солена палачинкова торта с късмети

Солена палачинкова торта с късмети

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077162125002
Солена палачинкова торта с късмети
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
22/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 2 - 3
  • брашно - 500 - 600 г
  • вода - 300 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 к.ч.
  • За плънката и украса
  • масло - 1 пакет малък с
  • луканка - 1 бр.
  • маслини - 100 г обезкостени
  • кашкавал - 200 г
  • майонеза - 1 бр. (200 мл)
  • сирене - 100 г
  • кетчуп - 100 мл
  • лютеница - 100 г
  • краставица - 1
  • домат - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме с миксер всички съставки за палачинковото тесто. Пържим в сгорещен тиган без мазнина. Подреждаме в чиния една върху друга и ги мажем с маслото.

В голям поднос слагаме първата палачинка - мажем с майонеза и редим луканка. Слагаме следващата и нареждаме кашкавал. Така редим палачинките една върху друга и слагаме по избор плънката.

Разбъркваме кетчупа с останалата майонеза и намазваме солената палачинкова торта.

Украсяваме с маслинки, сирене и краставички. В подноса отстрани редим луканка и кашкавал. Когато правим палачинковата торта за Нова година и слагаме късмети - трябва да ги увием в алуминиево фолио.

Навиваме късметите около клечки и набождаме в солената торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: