Телешко чили

18/06/2012
"Огнен вкус и специален аромат, от който ще ви потекат лигите "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8-9
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 132
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • боб - 400 г червен
  • чили - 80 г
  • чушки - 3 броя червени + 1 зелена + 1 жълта чушка
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 60 г краве
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 400 г
  • кетчуп - 2 с.л.
  • домати - 300 г пасирани от консерва
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
  • бял пипер - на вкус
  • бульон - 1 л телешки
  • царевица - 100 г от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се смила през месомелачка. Червеният боб се оставя във вода за 1 нощ. На следващия ден се загряват олиото и кравето масло в голяма тенджера и се слага каймата да се запържва, като непрекъснато се бърка.

След като телешката кайма се запържи, се добавят накълцаният лук, нарязаните чушки, отцедения боба, кетчупът, пасираните домати и скълцания чесъна.

Всичко хубаво се обърква и се прибавят дафиновия лист и телешкия бульон. Така ястието се оставя да ври за около 1 час и се добавя сварената царевица. Щом бобът е омекнал, телешкото чили е готово.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя
Катя
26.01.2016 16:55
Сложете и малко кимион и пушен червен пипер вместо кетчуп
1
0