Пилешки сърца с дробчета по селски

ЗорицаЗорица
Гуру
954
263
3054
5
23/06/2017
"2 в 1 пилешки благинки за душата "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 104
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера кипваме водата и добавяме бялото вино, зърната пипер, дафиновия лист, бахара и малко сол. Пускаме в тенджерата пилешките сърца и дробчетата, предварително почистени и измити и оставяме да къкрят на умерен огън около 20 минути (до полуготовност).

След като са полуготови, ги прецеждаме през гевгир. През това време обелваме лука и го нарязваме на кръгчета, моркова и чушките - на ситно. Белим доматите (като не изхвърляме обелките - с тях ще оформим рози за декорация) и ги нарязваме на едро.

В дълбок тиган с незалепващо покритие загряваме зехтина и маслото. Добавяме добре отцедените сърца и пържим 2-3 минути, като разбъркваме, докато се зачервят.

Прибавяме и пилешките дробчета, подправяме със сол и черно пиперче на вкус, и пържим още 4 - 5 минути, като внимаваме да не ги препържим прекалено. От време на време внимателно разбъркваме, за да се изпържат сърцата и дробчетата равномерно. При необходимост добавяме още малко масло или зехтин.

Добавяме нарязания на кръгчета лук, нарязания на ситно морков и чушки и пържим още 5-6 минути, или докато зеленчуците поомекнат, като разбъркваме от време на време. Накрая добавяме обелените и нарязани домати и оставяме ястието да покъкри още 7-8 минути.

Поръсваме с подправките: риган, мащерка и копър, разбъркваме и дърпаме от котлона. Поднасяме ястието топло, разпределено в чинии, гарнирано с люти чушлета и останалите обелки от домата, оформени като розички.

Добър апетит!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николай Йолов
Вчера я изпробвах и малко импровизирах. Смених бялото с пелин и използвах чубрица вместо дафиноф лист. Признавам след варене във вино дробчетата се топят в устата. Страхотно мезе към бирата!
1
0